torstai 30. maaliskuuta 2017

Yhteenveto työharjoittelusta T. Henna K

Yhteenveto ulkomaan työharjoittelusta


Kohdemaan ja Suomen väliset erot tulivat esiin työharjoittelujaksolla. Espanjalainen kulttuuri on rennompi ja ihmiset ovat iloisia ja avoimia. Tehtävät työpaikan sisällä (respa) ehkä eivät olleet niin organisoituja, kuin Suomessa. Omalla työpaikallani ihmiset olivat puheliaita, ottivat minut hyvin vastaan ja kyselivät minulta asioita. Olivat aidosti kiinnostuneita ja mielissään työskentelystäni. Työpaikkani oli rennompi verrattuna Suomen työharjoittelupaikkaani, jonka tein myös hotellissa. Työnteko oli rennompaa ja ei ollut niin kiireinen aikataulu, vaikka hommat saatiin hoidettua.  Espanjalainen kulttuuri (ruoka, kaupat, hintaerot, taksi, talot yms) on myös tottakai erilainen. Hyvin kuitenkin kaikki sujui ja asiat toimivat, vaikka kohdemaa olikin vieras ja asiat toimivat erilailla.

Opin työharjoittelujaksollani paljon uutta. Opin respatyöskentelyä enemmän ja esimerkiksi varausten hinnoittelua ja varausten tarkistamista. Opin uusia menetelmiä ja uuden respa tietokoneohjelman käyttöä, vaikka se olikin espanjaksi.  Respassa käyttämäni englanti myös kehittyi ja opin vähän espanjankieltä. Muita hyötyjä myös ovat henkilökohtainen avoimuuden kehittyminen ja maailmankuvan avartuminen. Opin arvostamaan enemmän myös Suomessa asioita, jotka toimivat hyvin.

Eläminen ulkomailla. Alussa jännittävää ja uutta, mutta siihen tottui nopeasti. Aurinko ja lämmin sää tekivät mielen iloiseksi. Oli mukavaa mennä töihin aamulla, kun aurinko paistoi ja lämmin sää. Vapaapäivinä ihanaa ottaa aurinkoa ja rentoutua ulkona. Asunto oli tarpeeksi iso kuudelle henkilölle, ei haitannut vaikka ei ollut omaa huonetta, sillä sen jakoi kaverin kanssa. Ainoa miinuspuoli asunnossa oli home, joka aiheutti kolmeksi viikoksi ainakin terveyshaittoja kaikille.
Oli mukavaa tutustua uuteen ympäristöön ja vierailla uusissa paikoissa. Loppua kohden kuitenkin paikka alkoi vähän kyllästyttämään, sillä kaiken kaupungista oli jo nähnyt. 10 viikkoa oli aika maximi aika siis.

Olen hyvin onnellinen ulkomaanvaihdosta, että lähdin ja koin tämän mahdollisuuden. Jaksosta jäi hyvät muistot ja uusia kavereita ja tuttavuuksia. Minulle se toi lisää työmotivaatiota sekä opiskelumotivaatiota myös.



- Henna K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti